Microtie Atresie conferentiedag te Kerkdriel, Nederland

In 2015 werd met groot succes de vierde Microtie Atresie conferentiedag georganiseerd. Dankzij de sponsors OticonMedical, Cochlear en Med-el kon ik deze dag weer organiseren, dank jullie wel voor de sponsoring, ondersteuning en hulp.

Dit jaar waren er 50 families uit Nederland, Europa en zelfs buiten Europa. Hoe mooi is het dat je ouders “live” kunt ontmoeten na email contact te hebben gehad of via FaceBook, Microtie Atresie Nederland. Het was een informatieve, gezellige dag en voor sommige ouders ook emotioneel. Het was een dag van herkenning en het delen van ervaringen en gevoelens en dat je er niet alleen voor staat. We zitten tenslotte allemaal in hetzelfde schuitje. Als ouder moet je moeilijke beslissingen nemen  en hoop je dat je het altijd goed doet voor je kindje.  De informatie is aanwezig en welke keuze je ook maakt, je moet er zelf 100% achter staan. Ik was trots op  alle ouders dat ze aanwezig waren en dat ik ze kon leren kennen. Heel veel lieve en leuke reacties gehad, dus op naar 2016.

Voor  kinderen van alle leeftijden was deze dag erg leuk, ze konden zich prima vermaken in de buitenspeeltuin, zwemmen of zich laten schminken. Ze leerden lotgenootjes kennen met dezelfde aandoening en zagen dat ze toch niet zo anders waren dan andere kinderen.  Al onze kinderen zijn mooi van binnen en buiten en waar we trots op zijn. Het was prachtig om alle blijde gezichtjes te zien en dat ze heerlijk konden spelen of praten met elkaar.

De volgende artsen waren aanwezig om ouders te informeren over de behandelingsmogelijkheden als je kindje Microtie- Atresie heeft.

dr. John Reinisch, Plastisch chirurg, oorschelpreconstructie Microtie. Bedenker van het Medpor implantaat. Beverly Hills, Los Angeles USA.

dr. Joseph Roberson, Chirurg Atresie reconstructie. Palo Alto, San Francisco USA.

dr. Myrthe Hol, Oorschelp reconstructie d.m.v. ribkraakbeen en optimalisatie van het gehoor (temporal bone implants). Complete zorg voor oor en gehoor. RadboudUMC, Nijmegen.

dr. Corstiaan Breugem, Kinderplastisch Chirurg gespecialiseerd in oorschelpafwijkingen. UMC, Utrecht.

Nadat de presentaties van de artsen hadden plaatsgevonden, konden ouders met hun kindje een gratis consult krijgen.

OticonMedical, Cochlear en Med-el gaven presentaties over hun producten. Hierdoor werd het voor veel ouders duidelijk wat er mogelijk is op het gebied van hoortoestellen. Ouders hoorden hoe belangrijk het is om met twee oren te kunnen horen. Bij de informatieve stands van OticonMedical, Cochlear en Med-el, konden ouders een op een informatie en advies krijgen.

Jakob Højgård Olsen, voormalig Atresie patiënt. Geopereerd door dr. J.Roberson vertelde zijn verhaal van voor en na de Atresie operatie.

Wim van de Wetering, vader van Max, voormalig Microtie patiënt. Geopereerd door dr. J. Reinisch vertelde zijn ervaringen omtrent de operatie van zijn zoon Max.

 

Bron: Mandy  Kieboom