Op 28 oktober 2017 is er voor de zevende  keer een Microtie Atresie (MA) conferentiedag georganiseerd. Deze dag werd gehouden in het WKZ ziekenhuis te Utrecht. Deze dag waren ouders aanwezig uit Nederland en Europa.

Merel ontving bij de ingang ouders en hun kindjes. Kinderen werden door Merel verwend met een pakje vruchtensap en een liga. Mandy Kieboom heette ouders, artsen en Oticon Medical, Med-el en Cochlear welkom en gaf dr. Corstiaan zijn eerste presentatie over oorreconstructie.

Claire van Hövel gaf een presentatie over informatievoorziening na de geboorte van een kindje met Microtie. Iris Otto heeft in 2017 de Burt Brent prijs gewonnen voor de beste voordracht over onder andere het gebruik van stamcellen en 3-D printing van oren. Zij gaf hier op de MA dag een presentatie over.

Nadat we al wat presentaties te horen hadden gekregen, was het tijd voor een kopje koffie of thee. Ondertussen was ook de schminkster Anneke gearriveerd. Kindjes mochten zelf kiezen welk dier ze op hun gezicht of armpje wilde hebben. Het resultaat was geweldig om te zien, vooral die blijde en trotse gezichtjes.

Dr. John Reinisch uit Beverly Hills, Californië, USA mocht ik voor de zevende keer verwelkomen in Nederland om een presentatie te geven over oor reconstructie door middel van het Medpor implantaat.

Dr. Marvick Muradin MKA chirurg;
Dr. Diana Smit KNO-arts;
Henriette de Veye, Psycholoog.
Zij gaven presentaties over hun vakgebied dat samenhangt met Microtie Atresie.

Na de lunch vonden de consulten plaats met dr. Corstiaan Breugem en dr. John Reinisch.
Ouders maakten volop gebruik om met een van de artsen een gratis consult te krijgen.
Voor de kinderen is de MA dag een lange dag.
Gelukkig hadden Oticon Medical, Med-el  en Cochlear kleurtjes en kleurplaten meegenomen om de kinderen bezig te houden. De kinderen konden ook films kijken in het restaurant.

Oticon Medical, Med-el en Cochlear gaven zoals ieder jaar een presentatie over hun producten.
Ze hadden een uitgebreide stand gemaakt, waar ouders de producten konden voelen en zien en de nodige informatie konden krijgen.
Dank jullie wel voor je enthousiaste aanwezigheid en ik hoop jullie ook weer te zien in 2018.

Het laatste consult werd gegeven om 18.30 uur. Na een lange dag konden artsen, ouders en de sponsoren Oticon Medical, Med-el en Cochlear weer naar huis en genieten van hun weekend.

Mag ik alle aanwezigen bedanken voor hun enthousiasme en inzet.
Ik hoop jullie weer te mogen verwelkomen in 2018.


Bron: Mandy Kieboom