Dr. C. Breugem

Dr. Corstiaan Breugem, UMC, Utrecht. Kinderplastisch Chirurg gespecialiseerd in oorschelpafwijkingen.

Biografie

Corstiaan Breugem (1970) is kinderplastisch chirurg en werkzaam in het Wilhelmina Kinderziekenhuis en o.a. lid van het “Schisisteam Utrecht”, “ Centrum voor Aangeboren vaatafwijkingen Utrecht” en het “ Centrum voor Oorschelpafwijkingen Nederland” .
Hij is geboren in Bleiswijk maar getogen net buiten Kaapstad in Zuid Afrika. Hij studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Stellenbosch, in Zuid Afrika. Hij specialiseerde zich in de plastische-, Reconstructieve en handchirurgie in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Hij specialiseerde zich ook tijdens de opleiding in het Brandwonden Centrum Beverwijk en een deel in het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis. Tijdens zijn opleiding promoveerde hij in 2003 met als onderwerp het beter begrijpen en analyseren van aangeboren vaatafwijkingen (“Progress in understanding vascular malformations”).

Na zijn opleiding heeft hij zich verder gespecialiseerd in de kinderplastische chirurgie in Vancouver, Canada. Tijdens deze fellowship heeft hij zich verder gespecialiseerd in diverse klinieken (Sick Kids Hospital in Toronto, Children’s Hospital Atlanta, USA, en Great Ormond Children’s Hospital, London, Verenigd Koningrijk) Sinds eind 2006 is hij in het Wilhelmina Kinderziekenhuis werkzaam en hij heeft hij zich met namen gericht op kinderen met schisis, oorschelpafwijkingen en aangeboren vaatafwijkingen (hemangiomen).

Hij heeft meer dan 60 artikelen geschreven over schisis, hemangiomen, microtie en gerelateerde afwijkingen. Verder beoordeeld hij regelmatig artikelen (reviewer) voor internationale tijdschriften. Hij is lid van de “Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie”, de “Nederlandse Vereniging voor Schisis en Craniofaciale Afwijkingen” en de “American Cleft Palate Association”. Verder onderneemt hij werkbezoeken aan onderontwikkelde landen (schisis en brandwonden chirurgie).

In 2008 was hij initiator voor het starten van een gestructureerde prenatale polikliniek in het WKZ voor zwangeren vrouwen waarbij op de 20 weken echo een schisis afwijking is gevonden. Hij is betrokken bij veel onderzoeken waarbij zowel nationaal als internationaal wordt samengewerkt. Momenteel is hij begeleider van meerdere promovendi. Hij is deelnemer van meerdere nationale richtlijnen (oorschelp correctie en congenitale naevi) en mede-initiator van de Internationale schisis cursus die in Utrecht wordt aangeboden. Tevens presenteert hij vaak zijn onderzoeken in het buitenland. In november 2014 is hij coördinator van het “ International Robin consensus meeting” in Utrecht. Dr. Breugem is in 2014 begonnen met MEDPOR oorschelpreconstructies.

Wil je meer informatie, neem een kijkje op onderstaande links:
www.umcutrecht.nl
• www.hetwkz.nl/Schisiscentrum/Schisisteam
• www.med.unc

Bron: dr. Breugem