Dr. M. Hol

Dr. Myrthe Hol, RadboudUMC, Nijmegen. Oorschelpreconstructie door middel van ribkraakbeen en optimalisatie van het gehoor (temporal bone implants) Complete zorg voor oor en gehoor.

Biografie

dr. Myrthe Hol heeft haar studie Geneeskunde gevolgd in Utrecht (1995-2002) en vervolgens haar opleiding tot KNO-arts (2003-2009) in het RadboudUMC te Nijmegen. In 2005 is zij gepromoveerd met als titel van haar proefschrift: “BAHA – New indications and long-term patient satisfaction”. Ze is getrouwd en moeder van 2 zoons.

Voor een fellowship Otologie is zij naar Luzern, Zwitserland gegaan, onder begeleiding van Prof. Linder en Prof. Fisch (www.fimf.ch). Sinds januari 2010 is zijn staflid van de afdeling KNO van het RadboudUMC te Nijmegen, haar specialisatie is otologie met specifieke aandacht voor oa titanium botimplantaten (BI) en oorschelp reconstructies.

Ze maakt deel uit van de faculty van de “Nijmegen Ear Surgery Course” (www.earsurgery.eu) en is bestuurslid van de NVA, Nederlandse Vereniging van Audiologie (NVA: www.audiologieweb.nl) . Daarnaast is zij verantwoordelijk voor de keten BI (Bone Implants) en de keten MEI (Middle Ear Implants) binnen het speerpunt Hearing & Implants (www.radboudumc.nl/hearingandimplants).Binnen de afdeling KNO is zij verantwoordelijk voor de planning en het management van de OK.

Een aantal jaar geleden is zij begonnen met een digitale community voor BI-gebruikers, welke in eerste instantie Mijn Zorgnet heette maar sinds januari 2014 aangeduid wordt als Hereismydata: https://bi.hereismydata.net/secure/home
dr. Myrthe Hol is lid van de Politzer Society (www.politzersociety.org)

Zij is de auteur en co-auteur van meer dan 60 internationale en wetenschappelijke artikelen. Momenteel begeleidt zij verschillende promovendi en onderzoekt zij de volgende onderwerpen: verschillende titanium implantaten voor in het bot verankerde gehoorapparaten, oorschelp protheses, oorschelp reconstructie, richting horen en kwaliteit van leven.

Interview met dr. Hol in de Volkskrant, 1 september 2015

Wil je meer informatie, neem een kijkje op onderstaande links:
• www.radboudumc.nl
www.radboudumc.nl Hearing & Implants

Volg dr. Hol op Twitter: