Email_blauwFacebook_blauw

Microtie giraffe ( 30cm hoog )

€ 25,00 inclusief verzendkosten
binnen Nederland.

Bestellen ...

AfterShokz Bluez 2s

Deze koptelefoon bestellen, Lees meer ...

 


Med-el

Wat is een cochleair implantaat

Een cochleair implantaat (CI) is een hoorimplantaat voor mensen met een ernstig tot
zeer ernstig gehoorverlies. Mensen met een dergelijk gehoorverlies hebben weinig
of zelfs geen profijt van een hoortoestel. Een CI-systeem omzeilt als het ware het
niet-werkende deel van het slakkenhuis en geeft de elektrische pulsjes direct door
aan de gehoorzenuw. CI-systemen kunnen worden gebruikt door zowel kinderen
als volwassenen die doof zijn geworden voordat de taalontwikkeling heeft
plaatsgevonden, maar ook als ze later doof zijn geworden.

Implantaat

Inwendig – dit wordt tijdens een operatie onder de huid geplaatst.
Het implantaat bestaat uit een behuizing met daarin de elektronica, een elektrodedrager,
en een magneet die de spoel op zijn plaats achter het oor houdt.

MRI-veilig

Een MRI onderzoek neemt steeds meer de plaats in van een gewone röntgenonderzoek, omdat er bij een MRI geen schadelijke ioniserende straling vrijkomt.
De kans dat u of uw kind tijdens zijn of haar leven een keer een MRI moet ondergaan is vrijwel 100%.
Het SYNCHRONY Cochleair implantaatsysteem is  veilig voor een  MRI tot/met  3 Tesla.
U kunt zonder problemen en zonder pijn een MRI ondergaan. De magneet hoeft niet tijdelijk verwijderd te worden. Dit betekent geen extra operatie en geen tijdelijk verlies van de werking van het implantaat.

Audioprocessor

Uitwendig – deze wordt achter het oor gedragen.
De audioprocessor bestaat uit een deel met de elektronica, een batterijhouder en een spoel die de informatie door de huid heen naar het implantaat stuurt.

SONNET
Audioprocessor die achter het oor wordt gedragen.

 

Microfoonrichting;
Vermindering van windgeruis;
Waterdicht design.

Met dubbele microfoontechnologie bevat SONNET Automatic Sound Management 2.0 voor hands-free controle en moeiteloos luisteren, waar u ook bent. De waterdichte, lichtgewicht en sabotagebestendige SONNET is de ideale keuze voor zowel kinderen als volwassenen.

Meer over SONNET

RONDO
Audioprocessors met één unit

Compact alles-in-één design;
Comfortabel en discreet;
Waterdicht met WaterWear-accessoire.

RONDO combineert de regelunit, het batterijpak en de spoel in een compacte en handige processor met één unit. RONDO wordt niet op het oor gedragen, dus het is met name comfortabel voor brildragers. Met de WaterWear-accessoire is RONDO waterdicht en kunt u overal naar toe.

Meer over RONDO

 

BONEBRIDGE™

De Bonebridge is het eerste actieve beengeleidingsimplantaat-systeem ter wereld. Het kan een effectieve oplossing zijn voor personen met blijvend gehoorverlies na een operatie aan het middenoor of bij wie sprake is van misvormingen van het oor of in het algemeen bij geleidings- en gemengd gehoorverlies. Het is ook een optie voor personen met eenzijdige doofheid.

Hierbij kan geluid niet in voldoende mate de natuurlijke weg volgen via het buiten- en middenoor naar het binnenoor. Door de Bonebridge worden de geluidsgolven via beengeleiding direct overgedragen op het binnenoor, waar ze op dezelfde wijze worden verwerkt als natuurlijk geluid. De Bonebridge zorgt voor een optimale geluidssensatie en kan onopvallend worden gedragen.

We begrijpen dat elk kind zijn eigen behoeften heeft wanneer het gaat om het meest geschikte hoorsysteem. Een dergelijke oplossing is Bonebridge, een actief beengeleidingsimplantaat, geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.

De hoorimplantaatoplossing van Bonebridge kan een effectieve oplossing zijn als uw kind een geleidingsgehoorverlies, gemengd gehoorverlies of enkelzijdige doofheid heeft.

Voordelen van de Bonebridge
Intacte huid

Het implantaat bevindt zich volledig onder de intacte huid, zodat de kans op huidcomplicaties sterk wordt verminderd. Hierdoor is het niet nodig om vervolgafspraken voor een eventuele huidbehandeling te maken, zodat uw kind onbekommerd kan profiteren van de hoorimplantaat van Bonebridge.

Milde operatie

Een Bonebridge -operatie duurt doorgaans slechts 30 tot 60 minuten, aangezien het een minimaal invasieve chirurgische ingreep is. Er hoeft naderhand niet meer operatief worden ingegrepen, aangezien alle vervangbare onderdelen van de Bonebridge in een externe audioprocessor zitten.

Eenvoudige bediening

Bij het ontwerp van het Bonebridge -systeem is uitgegaan van draag- en gebruikscomfort. Dit is ideaal voor uw kind. De externe audioprocessor is compact en eenvoudig in gebruik. Deze wordt op het hoofd, schuin boven het oor gedragen, zodat de gehoorgang open blijft wat het draagcomfort bevordert. Afhankelijk van het gebruik, gaat de batterij ongeveer 5 dagen mee. Kinderen hoeven dus geen reservebatterijen bij zich te dragen. En wanneer ze de batterij moeten verwisselen, kunnen ze dat gemakkelijk zelf doen.

MRI-veilig

Het Bonebridge -implantaat is MRI-veilig tot/met 1,5 Tesla. Uw kind kan dus in de toekomst een MRI ondergaan als dat nodig is.

Gestroomlijnd ontwerp

De implantatietechnologie is zodanig ontwikkeld, dat het stimulerende deel direct in het bot zit. Het ontwerp van de audioprocessor is dan ook slanker dan ooit en is een comfortabele optie voor uw kind. Vanwege het innovatieve en flexibele ontwerp kreeg SAMBA de prestigieuze reddot design award.

Nieuwste technologie

De audioprocessor van de Bonebridge wordt extern geplaatst, zodat deze altijd kan worden opgewaardeerd en uw kind kan profiteren van de nieuwste technologie. Zelfs jaren na implantatie kan uw kind de nieuwste audioprocessor dit moet een link worden ontvangen, deze simpel laten plaatsen en naar huis gaan met de allernieuwste technologie.


Het Vibrant Soundbridge implantaatsysteem

De Vibrant Soundbridge (VSB), is een uniek middenoorimplantaatsysteem en heeft een wereld van nieuwe hoormogelijkheden geopend voor personen die met traditionele hoortoestellen geen verbetering hebben ervaren of deze om medische redenen niet kunnen gebruiken. Dit is vaak het geval bij permanent gehoorverlies na één of meerdere operaties aan het middenoor of wanneer hoortoestellen niet (meer) kunnen worden gedragen vanwege chronische ontsteking van de gehoorgang (otitis externa). De Vibrant Soundbridge kan een effectieve oplossing zijn voor mensen met een mild tot ernstig perceptief gehoorverlies, maar ook voor geleidings- of gemengd gehoorverlies.

In tegenstelling tot een hoortoestel – dat alleen de geluiden die de gehoorgang binnenkomen kan versterken – zet de Vibrant Soundbridge de signalen uit de omgeving om in mechanische trillingen. Deze mechanische energie stimuleert direct de structuren van het middenoor en zorgt ervoor dat zelfs hoogfrequente geluiden uitzonderlijk goed worden waargenomen.

Het Vibrant Soundbridge implantaatsysteem bestaat uit een extern gedragen audioprocessor, en een geïmplanteerd onderdeel, de VORP met de FMT. Dankzij het speciale ontwerp van de Vibrant Soundbridge kunnen verschillende vormen en gradaties van gehoorverlies flexibel worden behandeld, waarbij een natuurlijke geluidskwaliteit voor spraak en natuurlijke geluiden wordt gerealiseerd.

In de praktijk bewezen innovatie.
Na de eerste implantatie in 1996 zijn diverse nieuwe toepassingsmogelijkheden ontstaan. Het is het enige middenoorimplantaatsysteem met een éénpuntsbevestiging, wat het ook geschikt maakt voor toepassing bij kinderen, omdat het niet wordt beïnvloed door de groei van de schedel. Uit verscheidene studies blijkt dat de Vibrant Soundbridge een betrouwbare hooroplossing is, met een hoge tevredenheid bij de gebruikers.

Een alternatief voor conventionele hoortoestellen

De Vibrant Soundbridge is een hooroplossing die is ontworpen voor personen die om medische redenen geen conventionele hoortoestellen kunnen gebruiken, of omdat zij er niet genoeg profijt van hebben.Ook blijft de gehoorgang open, wat het een extra aantrekkelijke optie maakt voor mensen die last hebben van een ontsteking van de gehoorgang.

MRI-veilig

De Vibrant Soundbridge is MRI-veilig tot/met 1,5 Tesla. Uw kind kan dus in de toekomst een MRI ondergaan als dat nodig is.

SAMBA audioprocessor

De SAMBA is de nieuwste versie audioprocessor voor de Vibrant Soundbridge en de Bonebridge.
De SAMBA kan worden verbonden met allerlei audio-apparatuur via Bluetooth of luisterspoel. Hierdoor kan het signaal van uw mobiele telefoon, MP#-speler, FM-systeem of een luisterhulpmiddel draadloos en zonder kwalitietsverslies naar de audioprocessor worden verzonden.

Andere voordelen zijn:

  • Intelligente geluidsadapter, de SAMBA past zich aan uw luistergedrag aan;
  • Adaptief richtinggevoelige microfoon, hierdoor is achtegrondgeluid geen probleem meer;
  • Spraaktracering, kristalheldere spraak ongeacht uit welke richting;
  • Individueel aanpasbare programma’s, uw dagelijks leven bepaalt wat u wilt horen.

 

 

Wil je meer informatie, neem een kijkje op onderstaande link.
www.medel.com
Contact: office@nl.medel.com

 

Bron: Med-el